top of page

Alle schrijfwedstrijden, groot en klein...

De Hugo Awards: een prijs voor de beste SFF verhalen en kunstwerken. Een aantal van mijn favoriete schrijvers zijn genomineerd voor deze prijs of hebben hem zelfs gewonnen. Het is een behoorlijk prestigieus ding, alleen iets voor de groten der aarde. En daar houdt mijn kennis van deze award wel zo'n beetje op...


Des te verbaasder dat ik was dat hoorde dat iemand mijn werk (een tekening van telescoop Fatin uit Sterrenduister) wil voordragen voor deze prijs. De site Fantasize heeft zelfs een artikel geschreven waar mijn werk in wordt genoemd. Echt ontzettend gaaf! maar, eh, wat is het precies? Hoe werkt dat dan?Klik hier voor een groter formaat.De Hugo Awards werkt met nominaties. De uitreiking is altijd tijdens de World Science Fiction Convention (Worldcon), dit jaar in augustus in Glasgow. Leden en bezoekers van de Worldcon mogen werken voordragen voor deze prijs die in 2023 zijn gepubliceerd - de maker van het werk mag dit zelf niet! Maar die mag wel campagne voeren om meer stemmen binnen te harken. Want als de stemperiode voorbij is, gaan alleen de populairste werken door als finalisten. Daar mag tijdens de Worldcon op gestemd worden om de ultieme winnaar te bepalen.


Een lange, moeilijke weg dus! Dus nee, die ga ik niet winnen, maar ik vind het wel supertof dat iemand mij wil voordragen. Mocht je trouwens lid zijn (of willen worden) en ook op mij willen stemmen: je bent een topper! Of steun andere Nederlandse auteurs en illustrators die zijn voorgedragen, zoals Sandy Butchers of Robin Rozendal. De deadline hiervoor is 31 januari. Meer info: https://www.thehugoawards.org


De Worldcon van 2024 zal trouwens in Glasgow plaatsvinden. Daar wil ik heel graag heen, maar ja, ik moet even kijken of ik daar ook de tijd, centen en puf voor heb. Ik moet immers ook een huis verbouwen. Bij een andere prijsuitreiking gaan jullie me zeker zien: het boekenfestival van Fantascifi op 27 januari in Ermelo! Aan dit festival is een schrijfwedstrijd voor korte verhalen verbonden, met als thema 'Nederland in 2084'. Daar heb ik aan meegedaan, en ik ben benieuwd hoe ver mijn schrijfsel het heeft geschopt. Het lijkt me vooral een gezellige middag. Zie ik je daar?


Comments


Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij mij. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u my nieuwsbrieven te sturen. Je kunt je altijd afmelden als je mijn berichten niet langer wilt ontvangen. 

glowing bar of magic
bottom of page