top of page

Verhalenbundel! En andere dingen

Het leven is druk. Leuk druk gelukkig, maar de tijd vliegt wel zeg! En ik vergeet gewoon te delen met de wereld dat ik nog besta. Erg, ik weet het. Dus bij deze een update!


Redactie Sterrenduister

Tja, gaat zijn gangetje. Door overmacht zitten we nog steeds in het begin van het proces, maar daar komt als het goed is verandering in. En wat is dat 'begin van het proces' dan? De redactie bestaat uit verschillende rondes, waarbij een redacteur eerst de grote problemen van een verhaal aanduidt. Bij elke ronde gaat de focus naar steeds kleinere details, tot het hele verhaal klopt. De verhaalredactie is dan af - maar dan ben je nog niet klaar. De woordredactie volgt. Hierbij wordt er gekeken of alle grammatica en spelling wel in orde is. Sterrenduister zit dus nog in de rondes van de verhaalredactie. Die rondes kunnen door elkaar lopen; hoofdstuk 1 heeft bijvoorbeeld de eerste en tweede ronde al gehad en hoofdstuk 2 alleen de eerste. De overige hoofdstukken zijn nog niet aangeraakt. Voor het perspectief: Sterrenduister heeft 22 hoofdstukken, dus we hebben nog wel even te gaan. Ik heb daarom ook nog geen idee wanneer Sterrenduister de drukpers gaat zien. Maar er is wel een ander boek van me dat het daglicht heeft gezien!


Fantastic Story Competition op Heroes Dutch Comic Con

Jaja, in mijn vorige blog had ik het er al over; ik heb meegedaan aan de Fantastic Story Competition en mijn korte verhaal, Fantastic Pets and Where to Walk Them, heet het geschopt tot de top vijf! Een groep hardwerkende juryleden hebben zich op de verhalen gestort en de vijf finalisten bepaald. Maar de ultieme finalist werd bepaald door het grote publiek. Iedereen kon de verhalen lezen op de site van de DCC, om vervolgens met een rood potloodje hun favoriet aan te kruizen in het stemhokje. Of misschien was dat een andere verkiezing... Hoe dan ook, op de Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs werd de ultieme winnaar bekend gemaakt. Mijn resultaat: gedeeld derde. En een beloning in de vorm van goodies en een boekenbon. Maar het leukste was om de bundel te zien (en te krijgen) waar alle vijf verhalen in staan. Het boek was te koop bij de stand van de American Book Center, en lag daar doodleuk naast boeken van Miyazaki! Ik voelde me vereerd!
Wil je het boek zelf hebben? Je kan hem bestellen bij de American Book Center: https://abc.nl/book-details/vrienden-en-vijanden-fantastic-stories-2023/g9789083375106


De kunstenares van de geweldig leuke omslag is Robin Rozendal. Hier kan je een timelapse zien van het tekenen van de omslag. Heel tof!
Huis

Tot slot: huis! In mijn vorige blogpost had ik al gedeeld dat mijn vriend en ik op zoek waren naar een huis. Goed nieuws: de zoektocht is ten einde! We hebben een heel leuk plekje gevonden bij Zutphen. Het heeft wel wat liefde nodig; de inrichting is immers typisch jaren 70. Veel te modern, natuurlijk. Wij zijn meer van de middeleeuwen ;)

We zitten nog in de papierwerkfase van het huis kopen, maar dat komt wel goed. Nog een paar maanden, en dan kunnen we los met de sloophamer. Jippie!

Comments


Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij mij. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u my nieuwsbrieven te sturen. Je kunt je altijd afmelden als je mijn berichten niet langer wilt ontvangen. 

glowing bar of magic
bottom of page